ניוקי קפה

מתכון איטלקי קלאסי מסורתי לניוקי, עם טוויסט משגע וטעים במיוחד !

דירוג SMEG

5/5

מצרכים

  • 3 כפיות קמח
  • 3 ביצים + חלמון ביצה נוסף
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 150 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 75 גרם חמאה לא מלוחה
  • 900 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 4 כפיות ריבת דלעת

אופן הכנה

מתכון איטלקי קלאסי ומסורתי, עם טוויסט משגע וכל כך כל כך טעים! ניוקי עם קפה ☕️

@tivoneat@ theveganitalianchef

כן כן, קפה זה לא רק למתוקים, להיפך! טעם הקפה (ובטח כשמדובר בקפה איכותי) משתלב ממש טוב עם בצקים ועם טעמים ״חלביים״ לכן טחנו פולי קפה במטחנת הקפה של SMEG והכנסנו את האבקה לתוך בצק ניוקי, עם רוטב שמנת פשוט אבל סופר טעים, והתוצאה לא פחות מנפלאה.

מבשלים את תפוחי האדמה שלמים ועם הקליפה במשך 40 דקות במים רותחים לא מלוחים.

לאחר 40 דקות בודקים עם סכין אם תפוחי האדמה רכים בפנים ואם כן, מיד מוציאים אותם מהמים.

תפוחי האדמה צריכים להיות שלמים ועם הקליפה משך כל זמן הבישול כדי שכל העמילן שלהם יישאר בפנים ולכן חשוב לא לחורר אותם עד הרגע האחרון.
מקמחים את משטח העבודה עם מעט קמח, ובקערה נפרדת מוסיפים את הקפה לכל שאר הקמח ומערבבים.
מתחילים למעוך את תפוחי האדמה בעודם חמים אחד אחד באמצעות מועך תפוחי אדמה.

מוסיפים חופן גדול של קמח משולב עם קפה אחרי כל תפוח אדמה.

שימו לב: אין צורך לקלף את תפוחי האדמה אם משתמשים במועך. הקליפה תישאר בתוכו.
מתחילים ללוש עם הידיים ומוסיפים כל כמה שניות חופן קמח עם קפה לבצק.

די מהר הבצק יפסיק להדבק לידיים ואתם תרגישו שאתם יכולים להפסיק להוסיף קמח. אל תעשו זאת!!! הוסיפו את כל כמות
הקמח שהכנתם, אחרת הניוקי יתפרקו בזמן הבישול.
כשהבצק רק, אלסטי ולא נדבק בכלל, הכינו גלילים דקים וחתכו את הניוקי.
טיפ: הניחו את הניוקי מופרדים אחד מהשני על תבנית מכוסה בנייר אפיה והקפיאו אותם. כשהם קפואים תוכלו להכניס אותם לשקית ולשמור אותם בהקפאה עד שתבשלו אותם.
הרתיחו סיר גדול מלא במים עם חופן גדול מאוד של מלח גס (הסיבה לכך שלא היה מלח בניוקי היא כי המליחות תבוא מהבישול במים המלוחים).
בינתיים חממו את שמן הזית במחבת, טגנו קלות את השום, הוסיפו את הטימין ואת השמנת וערבבו על אש נמוכה מאוד.
כשהמים רותחים, זרקו את הניוקי לתוכם וחכו עד שהם צפים (2 דקות בערך).

בינתיים ניתן להוסיף כמה כפות ממי הבישול של הניוקי אל תוך הרוטב – זה גם ימליח את השמנת, וגם ימנע התייבשות של השמנת.
כשהניוקי צפים, העבירו אותם למחבת והקפיצו אותם יחד עם הרוטב.

הגישו בצלחת עמוקה, פזרו מעט פרמזן טבעוני מעל, ותהנו מקומבינציית הטעמים הנפלאה הזאת! 🤩

במתכון זה השתמשנו במוצרים הבאים:

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקההמשך לקנות

    חייגו עכשיו