טיפים חשובים בנושא יין

יש לו את היכולת להפוך כל ארוחה לבלתי נשכחת, כל שיחה לקולחת, את האוכל לטעים במיוחד ומחקרים מראים שצריכתו תורמת לבריאות. על מה מדובר? יין כמובן!

תרבות שתיית היין כבר מזמן כאן, אך במקרים רבים לא יזיקו לנו כמה טיפים לגבי התאמה של היין למנות המוגשות בארוחה, וכמובן איך אפשר בלי אחסון נכון של היין בין הארוחות.
המומחים של SMEG ריכזו עבורכם כמה עצות כדי לשדרג את הארוחה הבאה שלכם ולהבטיח חווית אירוח שכולם ידברו עליה.

נתחיל בכמה עצות כלליות בדבר התאמה בין יין למנה המוגשת בארוחה:
• על היין להיות חומצי יותר מהאוכל.
• על היין להיות מתוק יותר מהאוכל.
• על היין להיות בעל עוצמת טעם זהה לזו של אוכל.
• יינות אדומים משתלבים בצורה הטובה ביותר עם בשרים בטעם מודגש (למשל בשר אדום).
• יינות לבנים משתלבים בצורה הטובה ביותר עם בשרים בעלי טעם עדין (למשל דגים או עוף).
• יינות מרירים (למשל יינות אדומים) מאוזנים בצורה הטובה ביותר עם שומן.
• עדיף להתאים את היין לרוטב מאשר לבשר.

 

ומה לגבי איחסון בקבוקי היין?

כדי להבטיח שמירה והשבחה של הטעם היין חייב להישמר בתנאים מיוחדים!
בהשראת תרבות היין האיטלקית העשירה, פיתחה חברת SMEG קו חדש של מקררי יינות איטלקיים.

כמו בכל קווי המוצרים של SMEG, גם בקו זה ניכרים העיצוב המרהיב ותשומת לב המירבית שהוקדשה לכל פרט ופרט.
במקררי היינות החדשים נעשה שימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר, המספקות בקרת טמפרטורה, בקרת לחות, הגנה מפני קרני אור חיצוני והגנה מפני טלטלות, ומוודאות כי איכותו של היין תישמר באופן מושלם.
כל הטכנולוגיה הזו עטופה וארוזה באופן מושלם, בעיצוב מרהיב העשוי מחומרי הגלם הטובים ביותר. מקררי היינות החדשים משתייכים לקו העיצובי של SMEG אשר הושק לאחרונה הנקרא DOLCE STIL NOVO.

 

להלן מספר דוגמאות יותר ספציפיות להתאמה בין יין למנה:
לרוב היינות המבעבעים היבשים, כמו שמפניה ברוטה וקאווה ספרדית, יש נגיעה קלה של מתיקות. זה הופך אותם למרעננים במיוחד כשהם מוגשים עם אוכל מלוח, כמו אטריות אודון פריכות עם מלח נורי.

תערובות בסגנון קברנה בורדו נהדרות עם סטייקים ומנות כמו צלעות טלה עם עשבי תיבול מקורזל. הטאנינים המוצקים ביינות אלה מרעננים את החיך לאחר כל ביס.

יין לבן משי – כמו שרדונה מקליפורניה, צ’ילה או אוסטרליה – טעים עם דגים כמו סלמון או כל סוג של פירות ים ברוטב עשיר.

ישנן גבינות שמשתלבות טוב יותר עם יין לבן, חלקן עם אדום ובכל זאת כמעט כולן משתלבות היטב עם רוזה יבש, שיש בו חומציות של יין לבן ואופי הפרי של יין אדום.

כאשר בשר מתובל בכבדות – כמו המבורגרים מתובלים או תבשיל קדירה – חפשו יין אדום עם הרבה תווים חריפים.

  • סירה מוושינגטון, קברנה פרנק מצרפת ושינומאברו מיוון הן כמה אפשרויות מוצלחות שיכולות להתאים במקרה כזה.
    שיהיה בתיאבון!

 

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקההמשך לקנות

    חייגו עכשיו